Ervaringen van vrijwilligers en stagiaires

Archief 2014

Maart: Floor Marlet uit Amsterdam, Nederland.

“In het begin was het nog erg zoeken wat ik als Toegepast Psychologie studente kon betekenen voor de school. Er waren zoveel dingen die me verbaasden en die ik wilde veranderen. Het onderwijs hier lijkt denk ik veel op het klassikale onderwijs van vroeger, waarbij de kinderen in lessenaars woorden op moesten dreunen en de leerkracht na moesten zeggen. Met mijn Pabo-achtergrond en de kennis die ik de afgelopen jaren had opgedaan bij mijn opleiding Toegepaste Psychologie, jeukten mijn handen om hier het onderwijs eens te gaan veranderen. Maar waar moest ik beginnen? Ik kwam tot de conclusie dat je niet alles moet willen veranderen, het is al goed als ik hier mijn draai kan vinden en, al is het maar iets kleins, kan bijdragen aan de school. Zo ben ik begonnen met het individueel begeleiden van jonge kinderen (3 tot 10 jaar) die achterlopen op hun leeftijdsgenootjes. Ook probeer ik kinderen te begeleiden die op sociaal-emotioneel gebied ander gedrag laten zien in de klas dan hun klasgenoten. Het is zo leuk om te zien als je de kinderen ziet groeien. Ik ben trots op ze als ze al een klein stapje vooruit zijn gegaan. Ik geniet als deze kinderen glunderen van trotsheid als ze bijvoorbeeld de verschillende kleuren met hun namen kunnen onderscheiden. Naast het begeleiden van kinderen coach ik drie leerkrachten….” Lees verder: Ervaringsverslag Floor

Maart: Hester Buwalda uit Dronten, Nederland

“De eerste maand dat ik aan het werk mocht op ‘The El Shaddai School’ is niet meer te vergelijken met hoe ik nu bezig ben, 4 maanden later. ‘Een training voor de leraren ga ik echt niet doen hoor’, zei ik in de mijn eerste stageweek tegen mijn mede-stagiair Floor. Veel te moeilijk leek mij dat, zo voor een groep mensen staan die allemaal ouder zijn en ook qua cultuur zo erg verschillen van mij. Ondertussen heb ik al twee trainingen gegeven aan de leerkrachten en ben ik bezig met het maken van de derde, want het is zo leuk! Ook de leerlingen hebben al meerdere trainingen met mij gedaan. De manier van training geven die ik heb geleerd op de opleiding Toegepaste Psychologie is nieuw voor de leerkrachten en de leerlingen waardoor ik veel positieve en enthousiaste reacties krijg na afloop. ‘When is the next training Estha?”
Lees verder: Ervaringsverslag Hester

Archief 2013

December: Nicole van Dooren uit Boekel, Nederland.

“We hebben in de eerste weken vooral David geholpen met de administratieve zaken en in de avond leerde we de kinderen steeds beter kennen. En daarna was het voor ons makkelijker om taken aan te pakken ons eigen ding te doen. Ik vond het geweldig om met de kinderen te werken heb hier heel veel liefde uit kunnen halen. Als ik terug denk aan mijn tijd in Ghana op het project is hetgene wat me altijd bij zou blijven de verhalen van de kinderen. Je hoort redelijk shockerende verhalen en je ziet zo’n lieve schattige gezichtjes dat je dat gewoon niet kunt plaatsen.
Het was een top tijd, iets om nooit meer te vergeten. Bedankt daarvoor!”
Lees meer: Ervaringsverslag Nicole van Dooren

December: Dianne Swinkels uit Boekel, Nederland.
“Ghana is prachtig! Onderweg zie je veel van het land. De rijst, casave en kokosnoten plantages komen in snel tempo voorbij. Prachtig. Op de weg terug zijn we nog langs verschillende projecten geweest en zijn uiteindelijk beland op Cape Coast. Een stukje geschiedenis uit de tijd van de slavernij met ook wat Nederlandse geschiedenis.”
Lees meer: http://dianneontdekt.wordpress.com/2013/12/16/lots-of-love-for-ghana/

April: Fleur de Wit uit Amsterdam, Nederland.
“Ghana heeft een zeer bijzondere plek in mijn hart. De dankbaarheid die mensen te tonen, omdat e weten dat je uit het rijke europa komt en goeds komt doen in het dorp waar ze wonen. Men waardeert het enorm.  De kinderen leren je blij te zijn met de kleine dingen die er zijn. Met de zon die op komt, het leven begint, ook al zijn de omstandigheden niet ideaal, ik heb weinig verdrietige mensen gezien. Je bent overal en altijd welkom, afspraken maken kennen ze niet, je komt gewoon langs. Geen afspraken maken en niet op tijd komen, dat leer je, heeeeeel snel……
Met pijn in mijn hart, maar met de geweldige momenten die ik beleefd heb met de kinderen, de vrijwilligers, de weekendjes weg om Ghana te ontdekken, ging ik weg na 6 weken…maar ik kom terug, dat weet ik zeker… Ik wil zien hoe het met de kinderen is, hoe het met het nieuwe weeshuis is en ik wil het project heel graag aan mijn vriend laten zien. En met Ghana ben ik ook nog niet klaar, ik heb nog zoveel niet gezien, maar er komt weer een moment waarop de warmte, de drukte, de gastvrijheid van Ghana weer mag proeven en ik kijk er nu al naar uit…” Lees meer: Ervaringsverslag Fleur De Wit

Archief 2012

November: Susan uit Cuijk, Nederland.
“Ik heb enorm genoten van de hele reis, ontzettend veel indrukken opgedaan. Ik ben heel blij, dat ik dit allemaal mee heb mogen maken en neem dit de rest van mijn leven mee. Ik betrap mezelf erop, dat ik mezelf afvraag wat de kinderen in het home nu aan het doen zijn. Ik voel me enorm verbonden met hen, dus ik kan me heel goed voorstellen, dat ze voor jou als familie voelen. Ik dank je nogmaals heel hartelijk voor de gastvrije ontvangst, die jij ons hebt gegeven, en vooral ook voor de goede zorg, die jij voor Anja en mij hebt gehad. Ik vond het geweldig!”

November: Anja uit Cuijk, Nederland.
“Wij zijn veilig thuis gekomen. We hebben een fantastische tijd gehad, met zoveel mooie indrukken. Wat prachtig om het leven in Klikor zo close mee te mogen maken. Dat blijft nog ‘nagalmen’ in het hoofd. En ook erg leuk dat we een stukje van jouw leven daar hebben geproefd.”

Reacties zijn gesloten.