Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief januari 2022

Nieuwsbrief september 2021

Nieuwsbrief december 2020

Noodkreet Coronacrisis Ghana april 2020

Nieuwsbrief december 2019

Nieuwsbrief mei 2017

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief maart 2014

Nieuwsbrief oktober 2013

Nieuwsbrief mei 2013

Archief 2012

December: Terugblik 2012 en Nieuwjaarwens
Vanaf april 2012 t/m het einde van dit jaar heeft onze voorzitter, Noor van Hout, zich ingezet als ‘Projectmanager Onderwijs en Ontwikkeling’ voor de lokale NGO: Meet Kate Foundation in Ghana. Ze heeft zich daar bezig gehouden met de verbetering van de kwaliteit van zorg en onderwijs. Met name door middel van individuele aandacht (een persoonlijke benadering) voor de kinderen en het trainen, begeleiden en ondersteunen van de lokale leerkrachten. Ze heeft met ontzettend veel plezier en voldoening gewerkt in het kindertehuis, het kinderdagverblijf en de nieuwe basisschool, die eind januari 2013 officieel wordt geopend. Nu, na 9 maanden kan ze Meet Kate met een goed gevoel en een gerust hart achterlaten!
Meet Kate (www.meetkate.nl) is een bijzonder project; een grote Ghanese familie met een hoge standaard! Met ons motto; “Dream BIG and aim high!” staat Noor zonder enige twijfel achter hun werkwijze. Met behulp van buitenaf weliswaar, maar gedragen en gestuurd door de lokale gemeenschap om uiteindelijk zelfvoorzienend te worden. Doormiddel van lokale initiatieven (zoals een kippenboerderij en cacaoplantage), zodat ze niet afhankelijk blijven van inkomsten vanuit het rijkere Noordelijk halfrond.

Onze stichting ondersteunt een ander bijzonder lokaal initiatief (NGO/project); The Friends Foundation, een kindertehuis en basisschool. Zij timmeren tevens hard aan de weg om ook die hogere standaard en zelfvoorzienendheid te bereiken.
Noor is zich er pijnlijk van bewust dat door haar werkzaamheden voor Meet Kate de verslaglegging en updates over de gang van zaken bij Dreams in Africa tekort zijn geschoten. Bij deze haar excuses hiervoor. Dit betekent echter niet dat onze werkzaamheden hebben stil gelegen afgelopen jaar. Integendeel! Hierbij een korte opsomming van de resultaten van dit jaar:
1. Met het verjaardagsfeest van mijn vader in combinatie met het 30-jarige huwelijksfeest van mijn  ouders is er een mooi bedrag van 1.850,- Euro verzameld voor de bouw van het nieuwe kindertehuis.
2. Daarnaast hebben de jongeren van de groepsreis naar Ghana in juli van dit jaar dubbel en dwars hun streefbedrag van 7.500,- Euro gehaald. Deze opbrengsten zijn tevens naar de bouw van het nieuwe kindertehuis gegaan en de mangoboom plantage. De reis op zich was ook zeer geslaagd en een geweldige ervaring voor ons allen! Ga naar: http://www.facebook.com/#!/media/set/set=a.398428483554036.93790.183473631716190&type=3 voor een foto impressie van deze avontuurlijke en leerzame jongerenreis.
3. Hein van Hout heeft zich weer kranig staande gehouden tijdens de Nijmeegse 4-daagse sponsorloop met een opbrengst van 1.660,- Euro. Hier zal in overleg met de projectmanager in Ghana een goed doel voor worden aangewezen.
4. Daarnaast is er na een kort bezoek van Paul Hirschel en Caroline Dessing van Stichting Julia aan The Friends Foundation in Ghana  een mooi bedrag van 1.500,- Euro gedoneerd voor het schoolgeld van een aantal Senior Secondary School studenten.
5. Met ditzelfde doel is na een presentatie over onze Stichting eenzelfde bedrag van 1.500,- Euro gedoneerd door het Udens College.
6. Ons vrijwilligersprogramma: “Let’s go Ghana!” begint zijn vruchten ook af te werpen met de eerste 4 vrijwilligers dit jaar voor The Friends Foundation: Eva Relou, Suzanne Haus, Anja de Boer en Susan Hijmans. Anja en Susan hebben naast hun inzet  in Ghana ook nog zelfstandig een sponsoractie onder familie en vrienden gehouden met het bijzonder mooi  eindbedrag van 2.100,- Euro. Dit zal tevens ten goede komen aan schoolgeld voor de jongeren in Senior Secondary School. Eva heeft samen met haar familie besloten om een jongere van het kindertehuis financieel te adopteren en daarmee maandelijks te ondersteunen in zijn school.
7. Daarmee  worden in totaal nu 14 kwetsbare kinderen/jongeren van The Friends Foundation financieel structureel ondersteund door onze adoptieouders (Voor onze sponsoren zie: https://dreamsinafrica.org/sponsoring/sponsoren-en-adoptieouders/ )
8. We hebben nog steeds hetzelfde aantal vrienden (9) als vorig jaar, die onze dagelijkse werkzaamheden met 5,- Euro per maand steunen. We hopen voor het komend jaar dat dit aantal zeker zal groeien!

Voor degenen die elke dag/week/maand op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes, meld je aan op onze Face Book-pagina, doormiddel van de ‘vind ik leuk’ knop: http://www.facebook.com/dreamsinafrica?ref=ts&sk=wall

Kortom, er is weer een geslaagd jaar voorbij! Zonder jullie steun, inzet en vertrouwen hadden we dit niet kunnen doen. Onze grote dank daarvoor en bovenal wensen we jullie allemaal fijne Kerstdagen & een heel gelukkig Nieuwjaar!!

Nieuwsbrief februari 2012

Archief 2011

December: De belangrijkste resultaten van 2011 op een rij:
1.         Met behulp van de Ghanaar school sponsoractie zijn 3 jongeren, die in het laatste jaar van  Senior Seconday School (middelbare school) zaten gesponsord; zij hebben in mei 2011 hun diploma weten te behalen!
2.         Met de opbrengst van Hein van Hout’s verjaardag is er een nieuwe waterput aangelegd voor het weeshuis; de mensen van het dorp maken hier ook vaak gebruik van, omdat het volgens hen het meest verse en lekkerste water is in de omgeving.
3.         Met de sponsoractie Red het weeshuis, is een nieuw verblijf voor de meisjes in het weeshuis gerealiseerd, die voldoet aan de normen van de overheid.
4.         Met een donatie van dietistenpraktijk Vitasens is geinvesteerd in de landbouw, waar gewassen op worden verbouwd voor eigen consumptie van het weeshuis. Daarnaast is er gestart met een mangoproject; tevens voor de verkoop om het weeshuis zelfvoorzienend te maken.
5.         De kledingmarkt Women shop voor women was tevens een groot succes! Hiervan is de opbrengst besteed aan een studieruimte plus inrichting, badhokken en een watertank. 6.         Er zijn tot nu toe 11 (van de 35) kinderen uit het weeshuis financieel geadopteerd; waarvan 4 kinderen van basisschoolleeftijd en 7 jongeren van middelbare school leeftijd (Senior studenten). Dankzij de maandelijkse bijdragen van hun adoptieouders (sponsors) worden deze kinderen gesteund in hun algemene ontwikkeling en kunnen naar school! 7.         We hebben tot nu toe 9 vrienden, die een vaste bijdrage per maand doneren en een belangrijke bijdrage leveren aan het werk en voortbestaan van onze Stichting in zowel Nederland als Ghana.
8.         In samenwerking met de Nederlandse Stichting Via-passie, organiseren we een jongerenreis naar Ghana in de zomer van 2012. Er hebben zich 20 jongeren aangemeld, die zich op dit moment actief inzetten voor de sponsorwerving van een nieuw kinderdagverblijf/ weeshuis en voortzetting van het mangoproject in Ghana. Na de reis zullen de jongeren werken aan draagvlakverbreding in Nederland doormiddel van voorlichting en het werven van adoptieouders. In ruil voor hun inzet zullen zij een subsidie ontvangen van Dare2Go. Deze organisatie werkt mee aan de millenniumdoelen voor 2015 (www.millenniumdoelen.nl).

Nieuwsbrief november 2011

September: Sponsoractie Women Shop for Women = Shoppen voor het goede doel!
Ook dit jaar was de kledingactie weer een groot SUCCES! Er is maar liefst 2000,- Euro opgehaald!! Dit komt ten goede aan het Friends Children’s Home and Orphanage in Ghana. Met het opgehaalde bedrag kunnen er 3 noodzakelijke voorzieningen worden gefinancierd, namelijk; 1. Studieruimte + inrichting; waar de kinderen na school kunnen studeren en huiswerk kunnen maken. 2. Drie badhokken; waar de meiden zich s’ ochtends en s’avonds kunnen wassen. 3. Water tank; waarin zuiver drinkwater uit de put kan worden opgeslagen en vervoerd (naar het bouwland bijv.). Met dank aan Meike Heessels, Marieke Baveld, Janneke Peelen en Lieske van Oorschot voor hun grote inzet en enthousiasme.

Augustus: Vitasens steunt weeshuis in Ghana!
Diëtistenpraktijk Vitasens is gespecialiseerd in voeding, leefstijl en gezondheid. Vitasens steunt met haar financiele donatie belangrijke zelfvoorzienende projecten in het weeshuis Friends Children’s Home and Orphanage. Lees hier verder; http://www.vitasens.nl/betrokkenheid/the-dreams-in-africa-foundation Met dank aan Ilse van Heumen, Anja Daniëls, Gerda Wilhelm en Anne Wentink.

Nieuwsbrief juli 2011

Mei: Dreiging sluiting weeshuis in Ghana.
Friends Children’s Home and Orphanage in Ghana is een zeer arm en basaal weeshuis (opgezet door een pastoor uit dezelfde arme en onderontwikkelde gemeenschap). Omdat het weeshuis nog over te weinig faciliteiten beschikt, kan zij niet voldoen aan de maatstaf die de regering stelt. Als hier niks aan wordt gedaan is de kans op sluiting groot. Desondanks biedt dit weeshuis onderdak en scholing aan 35 wezen en kwetsbare kinderen. Door deze kritieke situatie is de projectmanager in Ghana een grootschalige actie begonnen om het weeshuis uit te breiden en te verbeteren met de benodigde voorzieningen en faciliteiten. Op deze manier zal de kwaliteit van leven voor de weeskinderen verbeteren en zal er aan de nationale maatstaf voor weeshuizen worden voldaan. Helaas is er op dit moment nog niet voldoende geld om het project te voltooien. Zie in het Excel-bestand; de kostenbegroting. Het overzicht geeft inzicht in welke kosten zijn gedekt, wie de donoren zijn en welke kosten nog open staan (nog geen donor). De valuta GHC (Ghana Cedi) kun je delen door 2 om het bedrag in Euro’s om te rekenen. Met het sponsorgeld, wat Hein van Hout heeft verzameld met zijn verjaardag, is er een waterput aangelegd met zijn naam erop. Nogmaals dank voor jullie giften! Help ons nu het project te voltooien en doneer op bankrekeningnummer 455413401 t.n.v. The Dreams in Africa Foundation, Cuijk o.v.v. ’Red het weeshuis’. Elke bijdrage is welkom! Zie de begroting als je een (onder)deel wilt sponseren.

Maart: In de landelijke krant van Botswana!
Lees hier het artikel in de Daily News Paper 18th March 2011 over het ontwikkelingswerk van Noor van Hout en Laurens Steenbekkers in Botswana. Samen met de gemeenschap, de lokale overheid en andere organisaties (NGO’s) hebben zij het Bokopano Community Football Event georganiseerd voor de allerarmste gemeenschappen in Serowe. En met succesvol resultaat!

Nieuwsbrief februari 2011

Januari: Het eerste weeskind is (financieel) geadopteerd!
De eerste adoptieouders hebben zich aangemeld! Genevieve, een intelligente Senior studente van 16 jaar, opgegroeid in het weeshuis “Friends Children’s Home and Orphanage”, is de eerste gelukkige! Ze wordt vanaf nu structureel elke maand gesponsord met een zeker bedrag, speciaal voor haar. Ze kan hiermee worden gesteund en gestimuleerd in haar persoonlijke ontwikkeling en in haar schoolloopbaan opweg naar een betere toekomst. Adoptieouders bedankt, namens Genevieve alvast. Jullie zullen nog veel van haar gaan horen! De andere Senior studenten wachten nog steeds geduldig op iemands hulp. Aangezien er op dit moment te weinig financiele middelen beschikbaar zijn om alle jongeren naar school te laten gaan, zitten zij nog thuis in het weeshuis. Ze houden zich met name bezig met werk op het land, weven of met allerlei klusjes in en om het weeshuis. Maar ze willen zo graag naar school! Met de laatste Ghanaar school sponsoractie is bijna 1000,- euro opgehaald. Super! Maar dit is helaas nog niet genoeg om alle kinderen naar school te laten gaan. Dus jou steun kan nog steeds een verschil maken! Dus geef aan The Dreams in Africa Foundation op rekeningnr: 455413401 en geef een kind de kans op een betere toekomst. Bedankt!

The Dreams in Africa Foundation wenst iedereen fijne feestdagen & geweldig 2011!
Zie hier de Kerstkaart 2010/2011.

Archief 2010

September: Ghanaar School Sponsoractie 2010! Er is weer een start gemaakt met een nieuw schooljaar…. Ook voor de kinderen en jongeren in Ghana! Vorig jaar was de “Ghanaar school sponsoractie” een succes met een opbrengst van € 2500,-, zodat 5 jongeren uit het weeshuis in het schooljaar 2009/2010 konden beginnen aan Senior Secondary School. Zij hebben het eerste jaar goed doorlopen en zullen (als er voldoende geld is) beginnen aan hun tweede studiejaar. Maar ook dit jaar zijn er weer 5 kinderen van het weeshuis, die hun Junior High School-examen hebben gehaald en mogelijk door kunnen studeren. Wij kunnen er samen voor zorgen dat dit ook werkelijkheid wordt. Elke bijdrage is welkom om te streven naar die € 5000,-. Onderwijs is immers het belangrijkste wapen in de strijd tegen armoede, op weg naar onafhankelijkheid, zelfredzaamheid en ontwikkeling. Bankrekeningnummer:           455413401 Ten name van:                        The Dreams in Africa Foundation Onder vermelding van:          Ghanaar school sponsoractie 2010 Bij voorbaat hartelijk dank namens de jongeren van Friends Childrens Home and Orphanage, Ghana!

Februari: Sponsering jongeren aan Senior Secondary School
De ‘Ghanaar school sponsoractie’ van afgelopen jaar was een succes! Met 500,- euro voor elke nieuwe Senior student(e) voor het studiejaar 2009/2010, hebben zowel de jongens als de meiden van het weeshuis Friend’s Childrens Home and Orphanage (Ghana) de kans gekregen om hun studieloopbaan voort te zetten. Hierdoor krijgen ze de kans om zich verder te ontwikkelen in de door hun gekozen studierichting en worden hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Helaas is er nog geen geld beschikbaar voor het volgend studiejaar 2010/2011. Wie helpt ermee deze jongeren door te laten studeren en een toekomst te bieden?

Januari: 2/3 van de begrafeniskosten van Donas gedekt!
Dankzij medeleven, betrokkenheid en vrijgevigheid van velen (oud-vrijwilligers, familie, vrienden en kennissen) is er in korte tijd bijna 900,- Euro opgehaald voor de begrafenis van Donas. Dit bedrag is persoonlijk en in samenwerking met The Friends Foundation (NGO, Ghana), die alle kosten in eerste instantie op zich heeft genomen, aan de familieleden van Donas overhandigd. Een enorm belangrijke bijdrage voor de arme familie, die dit nooit zelf bij elkaar hadden kunnen krijgen. Hiermee hebben we 2/3 van de begrafeniskosten kunnen dekken en hebben we er samen aan kunnen bijdragen dat deze lieve jongen een prachtig en waardig afscheid heeft gekregen. Begrafenissen worden groots gevierd in Ghana (Klik op de Bijlage; Funeral of Donas Kunugbe).

Januari: De plotselinge dood van een weeskind
Donas Kunugbe (15 jaar), één van de kinderen van het weeshuis Friend’s Childrens Home and Orphanage (Ghana), is op 1 januari 2010, zeer plotseling overleden. Tijdens de viering op Nieuwjaarsdag, verbleven kinderen en staf van het weeshuis, aan een meer in Keta, waar hij is verdronken. Het hele weeshuis, betrokkenen, getuigen en omwonenden zijn in diepe rouw. Hij laat een zus, Amina, in het weeshuis achter en wordt op 11 januari in Alvorto (Ghana) begraven (Klik op de Bijlage; Memorial Donas).

Comments are closed.