Future Stars

Website:
https://futurestarsghana.com/

Achtergrond

Future Stars International is een NGO gevestigd in Buduburam, Central Region in Ghana. Ze streven ernaar mogelijkheden in het onderwijs en gezondheidszorg te vergoten voor kwetsbare kinderen in Buduburam.

Op dit moment zorgt Future Stars voor onderwijs en begeleiding van 200 kinderen tussen de 4 en 21 jaar die minder bedeeld zijn.

Methode

  1. Onderwijsmogelijkheden creëren en analfabetisme verminderen
  2. De lokale oorzaken van kinderarbeid onderzoeken om het tegen te kunnen gaan
  3. Seminars organiseren over gezondheid en ziekten (HIV/AIDS) om bewustzijn te creëren
  4. Focussen op het zelfvertrouwen van kinderen om hun mogelijkheid en capaciteit te vergroten
  5. Leren over gendergelijkheid, door middel van discussie

Missie & visie

Onderwijs in arme plattelandse gebieden promoten en het opzetten van zelfredzame projecten die mensen in staat stellen om zichzelf uit de armoede te trekken. We focussen op het versterken van mensen, in het bijzonder bij minder bedeelden, zodat zij schakels van verandering worden in hun eigen omgeving.

Future Stars ziet de kracht van de jongeren om de leiders van verandering in hun gemeenschap te zijn. Ze streeft ernaar om de jongeren te voorzien van de nodige kennis om actie te ondernemen en hen in hun kracht te zetten om aan verandering te werken. Studenten worden aangemoedigd om niet alleen informatie te leren, maar deze ook in de praktijk toe te passen en om de kennis te delen met hun familie en buurtgenoten.

Programma

  • Onderwijs: Future Stars heeft een school in Buduburam die 200 minder bedeelde kinderen uit de gemeenschap toegang geeft tot school en lunch. De basisschool heeft eraan bijgedragen om de naam en het vertrouwen van de organisatie bij Ghana Education Service te vestigen.
  • Kinderarbeid project: Kinderen worden gedwongen tot arbeid in Buduburam en de vissersdorpen (Senya and Fetteh), voor jarenlang en met weinig tot geen compensatie. Sommige kinderen werken vanwege de financiële situatie in hun familie; uit wanhoop dwingt de familie hun kinderen om te werken voor een beetje geld. We streven ernaar om kinderarbeid te verdrijven door voorlichting, herstel en de zelfredzaamheid van de gemeenschap te vergroten.